Allt blev bra så grannen Rut godkände mitt jobb.

Det började med att de köpte en ny Philips 65″ TV som de ville använda till TV via satellit i vardagsrummet. Men eftersom satellitmottagaren med tillhörande kablar stod i gillestugan ville de ha hjälp med kabeldragning och inkoppling av utrustningen i vardagsrummet.

I gillestugan och köket ville de kunna se de fria kanalerna via marknätet, så det blev lite kabeldragning och omflyttning av signaler.

Först en koll vad antennen till de marksända kanalerna gav för signal till TV’n i köket.


I gillestugan kopplade jag in den befintliga antennförstärkaren så att det blev signal till de marksända kanalerna, sen gjorde jag en kontrollmätning innan jag kopplade in kabeln i TV’n och startade en kanalsökning.

Jag lämnade även en kabel med satellitsignal i gillestugan, som kan vara bra att ha om de nu vill flytta ner OnePlace-mottagaren igen.

Därefter flyttade jag OnePlace-mottagaren till vardagsrummet och drog en kabel dit, sen gjorde jag en kontroll av vad parabolen lämnade för signal.


Det blev så mycket omkopplingar hit och dit, så grannen Rut kom förbi för att kolla att jag inte missade något. Men allt blev bra så Rut godkände mitt jobb.

Kommentarer inaktiverade.