Byte av en avsliten koaxialkabel.

När kunden kom ut till sommarstugan fick de ingen bild på TV’n så de körde till Elgiganten i Valbo för att köpa en ny TV. Men i varuhuset trodde inte säljaren Mikael Pettersson att det var fel på TV’n så han hänvisade till mig.

Jag talade med kunden i telefonen samt bokade en tid för felsökning och åtgärd. När jag kom dit såg jag att det satt en Televes UHF-antenn på taket.

Jag gick in i vardagsrummet och såg att det inte fanns någon signal alls.

När jag kom upp på taket såg jag direkt att kabeln var avsliten. När kabeln ligger löst på taket fastnar den i snön och sedan när snön glider går kabeln av. Därför får man aldrig lägga lösa kablar på tak!

Jag kollade om den befintliga antennen gav någon signal och det gjorde den.

Jag drog ny kabel ända från antennen till vardagsrummet.


Kunden sa att det hade varit en firma där som hade monterat antenn och skorstensfäste. Lite oseriöst monterat tycker jag, men skorstenen ska muras om så efter det kanske jag åker tillbaka och monterar det ordentligt.

Jag borrade ett nytt hål för kabeln inifrån vardagsrummet och som synes blev det perfekt.

En ny koll i vardagsrummet där det blev riktigt bra signal.

Dataloggen visar att allt blev perfekt utom att mux 7 saknas, men så blir det när inte antennen klarar VHF-området. Men kunden vill ändå bara se de fria kanalerna från mux 1 och mux 2.

Kunden blev otroligt nöjd över mitt arbete, men framförallt nöjd över att Mikael Pettersson på Elgiganten i Valbo inte bara sålde en ny TV när det inte var fel på TV’n de hade. Men när någon TV ger upp i framtiden vet de att det är Elgiganten i Valbo som gäller, för där får de ärliga svar. 🙂

Kommentarer inaktiverade.