Justering av parabol efter panelbyte.

Efter byte av panel på huset skruvade kunden upp parabolen själv men lyckades inte får någon bra signalkvalitet, så det blev ofta störningar vid sämre väder.

Jag såg att mikrovågshuvudet satt fel samt att det fattades en skruv för att låsa polarisationsinställningen.

Först en koll av vad de hade för signal och som synes var den väldigt dålig. Trots att det var ganska molnfritt var det bara 0,8 dB i marginal till störningarna på 12111 GHz vertikalt som bl.a. sänder TV6 HD.

Jag justerade parabolen och vid polarisationsinställningen gäller det att få både den vertikala och horisontella 10,778 GHz ungefär lika. I alla fall ska man se till att den svagaste blir så bra som möjligt.


F-kontakten bytt, väderskyddet nerdraget, kabeln fastsatt, polarisationen ställd, en skruv i LNB-fästet monterad och åtdragen.

Nu ser det bättre ut.

I vardagsrummet gjorde jag en koll av den många gånger bättre signalen, innan jag skruvade i kabeln i den vita boxen. Sen programmerade jag in att det numera är Sat-CR signal, så om kunden byter till en inspelningsbar box är det klart utomhus.

Kommentarer inaktiverade.