Ännu en gång har jag fixat signal efter en slarvig “parabolvridare”

I dag fixade jag ännu ett slarvjobb efter en parabolvridare, eller snarare fixade så att de ska få bild till midsommarhelgen. Visst kunde jag ha fixat alltihopa på ett seriöst sätt, men varför ska kunden betala för att Allente skickar ut folk som slarvar och fuskar?

När jag kom till kunden var det så usel signal att det inte gick att se vissa TV-kanaler. Men det verkar bara bli värre, för nu har Allente (förutom att kasta ut seriösa antenntekniker) sänkt kravet på minst godtagbar signal.

Så när bilden försvann var den anonyme parabolvridaren långt borta. Anonym eftersom han inte ens hade lämnat ett visitkort, men det är säkert bara vi med yrkesstolthet som lämnar visitkort.

Så den här gången tycker jag faktiskt att den anonyme parabolvridaren ska få åka tillbaka och byta parabolen.

Fästet till mikrovågshuvudet på den gamla parabolen är kass. Sen kan aldrig den lilla TE57 parabolen från Tele-system ge tillräckligt bra signal så att det blir möjligt att kolla på TV även vid dåligt väder.

Minimumkravet är minst 13 dB i MER-värde och minst 6 dB i Link Margin, men det lyckades jag inte få på alla transpondrar, så därför måste parabolen bytas.
Men nu är jag faktiskt så trött på fusket och snålheten att det ska vara “billigt”, så när den anonyme parabolvridaren har bytt parabol ska jag åka tillbaka till kunden för att ta bilder och kontrollmäta signalen. Jag tvivlar faktiskt på att det blir bra gjort eftersom det ska vara billigt och som alla vet så går det inte att förena billigt och bra.

Det är bara att inse att kvalitet kostar och att den som köper kvalitet bara gråter en gång.

Kommentarer inaktiverade.