Felsökning samt montering av antennförstärkare

Jag fick ett mejl ….

Vi har problem med antenn i vårt hus.

Det finns 3 lägenheter i huset och det finns ingen signal i största lägenheten på andra våningen.
(I de andra lägenheterna verkar det att funka).

Jag bifogar bilderna nedan.

Jag såg på en av bilderna att det inte skulle gå att skruva dit en ny antenn på den dåliga skorstenen, men de hade inte ägt huset så länge och skorstenen ska fixas till sommaren. Så då blir det troligen montering av nytt skorstensfäste, nytt maströr och en ny antenn.

Men jag gick in på vinden och kollade om den gamla antennen gav nån signal.

Den gamla antennen lämnade helt OK signal. Faktiskt mycket bättre än vad den såg ut att kunna göra.

Jag fixade några dåligt monterade F-kontakter, men signalen räckte inte ner till lägenheten där det hade varit störst problem. Men efter att jag hade monterat en förstärkare blev det bra både i vardagsrummet och i sovrummet.

Kommentarer inaktiverade.