Canal Digital – bomkörning – 1117119

Edit 20210108
Canal Digital står för den extra kostnaden så kunden kommer att få det installerat precis som säljaren lovade, dvs. att allt ingår helt gratis.


Här var det många skymmande träd men det bör bli fri satellitsikt om jag monterar parabolen på ett maströr där TV-antennen sitter nu. (jag har ritat stjärnan där jag beräknar att Thor-satelliterna är)

Om Aspen skymmer sikten så kan kunden ta bort den.

Om ni undrar varför jag inte monterade parabolen på det befintliga maströret så beror det på att det inte sitter fast ordentligt.

OK det övre fästet kanske håller för en vanlig TV-antenn men en parabol måste sitta stabilt.

Även det nedre fästet är i klenaste laget, så även det måste bytas.

För att få en stabil montering är mitt förslag att montera ungefär som på bilden nedan, men en sån installation är betydligt mer omfattande än vad som ingår i en basinstallation. Dessutom är det snö så det lutande taket är halare än vanligt, så det kommer nog att ta totalt 2-3 timmar att skruva ner den gamla antennen med fäste och skruva dit ett nytt fäste med maströr eftersom jag även måste flytta tegelpannor samt bygga nånting att stå på för att kunna jobba.


Edit 20210114
Klicka här om du vill läsa om när jag återvände till kunden och gjorde installationen.

Kommentarer inaktiverade.