Återmontering av parabol efter balkongrenovering.

Här fick jag tänka till lite ….

Kunden hade byggt ett nytt räcke till balkongen och ville ha parabolen monterad på det nya räcket. På stolpen på hörnet hade det varit enklast, men då skulle parabolen bli för synlig. Helst skulle den återmonteras på räcket, ungefär som den satt tidigare. Så jag började rota i bilen efter skruvar och brickor, men så kom jag på att U-klämmorna till Canal digitals paraboler passade i väggfästet.


Så det var bara att borra 4 st. 8 mm hål i de 22 mm tjocka brädorna och montera U-klämmorna.

I och för sig blev skruvarna lite långa men det gjorde ingenting. Huvudsaken var att det blev stabilt monterat.

Justerat och klart. Taket ska också bytas, så jag behövde inte fästa upp kablarna så noga.

Jag drog även ner vattenskyddet och det syntes att det aldrig hade varit nerdraget tidigare.

En snabb dokumentation av signalen uppe vid parabolen.

Lite diskret monterad parabol som blev godkänd enligt WAF. Wife Acceptance Factor 🙂

Jag gjorde naturligtvis en i vardagsrummet för att veta vilken signal som det blev till HD-PVR-5720-SX mottagaren.

Kommentarer inaktiverade.