Bundet Boxer-abonnemang med trasig mottagare!

Jag fick en arbetsorder av Boxers installatörsportal och enligt den saknades signal till några Muxar. I telefonen berättade kunden att SVT’s kanaler inte funkade med Boxers-mottagare men om han satt antennkabeln direkt i TV’n så gick de kanalerna in, men då saknades det ändå vissa kanaler eftersom TV’n inte klarade marknätets nya system DVB-T2.

Ett knepigt fel som måste kollas med antenninstrument sa jag och bokade en tid.

Hemma hos kunden såg jag att de hade en ganska bra antenn.

När jag kom in i vardagsrummet såg jag att antennkabeln var skarvad med IEC-kontakter och det kan glappa, så jag gjorde en ny skarv.

Sen kollade jag signalen som visade mycket bra Muxar, eller perfekta Simpsons. Med perfekta Simpsons menar jag att Muxarna ser ut som Bart Simpsons frisyr.

Detta är från vänster till höger Mux 2, 3, 1 och 5.

Mux 6 ligger ända uppe på 674 MHz så det blir en egen skärmdump.

En datalogg visade att signalen var hur bra som helst. Godkänd med råge men fortfarande var det störningar i bilden, så jag konstaterade att Boxer mottagaren var defekt.

Senare på eftermiddagen ringde kunden och berättade att Boxer inte alls ville lösa problemet genom att skicka ut en ny mottagare. När han då sa att han ville avsluta abonnemanget upplyste de väldigt noga om att kunden minsann hade bundet abonnemang till november 2020. Om han inte var nöjd med det så hänvisade de till Telekområdgivarna som ger opartisk och kostnadsfri rådgivning till de som har problem med ditt abonnemang för TV, telefoni, bredband eller fiberanslutningar.

Otroligt egentligen att hänvisa kunden till Konsumentverket eller liknande istället för att försöka lösa problemet. Så vad tror ni hände? Det finns nog ingen som skulle ringa till Telekområdgivarna i det läget, så kunden ringde till mig och beställde Canal digital med installation.

Boxer ärende # 99893

Kommentarer inaktiverade.