Felsökning och uppgradering

Kunden ringde Canal digital när signalen försvann men de trodde att mikrovågshuvudet hade gått sönder, så de hänvisade till mig.

När jag kom dit såg jag att någon hade vridit mikrovågshuvudet så jag misstänkte direkt att supporten hade beordrat kunden att vrida på det, men icke – han hade inte rört något.


Jag förstod att det skulle vara dåligt men jag gjorde ändå en koll av hur det ser ut när polarisationen är felinställd.

Jag justerade och fick bra signal.


Instrumentet aktiverade användarband 1, men jag såg även att OnePlace-mottagaren aktiverade användarband 9, 10, 11 och 12.

Inget fel på mikrovågshuvudet alltså och kunden hade inte rört det, så det är säkert sabotage av någon som har gått förbi.

Kunden hade grävt ner en slang för att få satellitsignal till en annan stuga på tomten och för att slippa åverkan tyckte jag att det var bättre att flytta parabolen dit.

Jag drog även en Cat-6 kabel för att få tillgång till internet i stugan.

Nu blev det även aningens bättre signal eftersom taket skymde lite grann tidigare.

En koll inne i stugan visade bra signal.

Även i boningshuset blev det bra signal efter 33 meter koaxialkabel.

Kunden behövde även en satellitmottagare till stugan så jag ringde Canal digital som sa att kunden skulle få betala 1750 kronor för en OnePlace-mottagare. Men jag hade en spritt ny Smart-mottagare i servicebilen och den kunde jag ge bort helt gratis om kunden tecknade ett tvillingabonnemang 🙂

Kommentarer inaktiverade.