Avslag på begäran om ersättning

Efter närmare 7 månader kom det ett beslut från Trafikverket och som förväntat så skyller de på hastigheten.
Vad menas med “anpassa hastigheten”?
Om de menar att man ska köra saktare så är det bara att kolla hur skorna såg ut efter typ stillastående i kladdet.

Rätt fart hade nog varit 150 km/tim för då hade stenarna slungats bort av centrifugalkraften, men så fort kan man ju inte köra i ett vägarbetsområde nära hus.Uppdatering – jag skickade även ett svar tidigare idag:

Hej.

Ett förtydligande angående kladdet på bilen den 20190826.

Du skrev att entreprenören fick kännedom om stänk vid 11-tiden, men redan klockan 08:55 körde jag ut på Svärdsjövägen från Norrbergsvägen 5. Jag körde alltså ut någonstans i det aktuella området så därför upptäckte jag bara kladdet och ingen skylt.

Sen är det väl självklart att jag körde sakta i smeten eftersom det stänkte stenar runt hela bilen. Eller vill du påstå att jag fick kladdet på hjulen eftersom jag körde för fort? Hur fort tror du att jag gick på vägen när jag fick kladdet på skorna?

Ett förtydligande angående tiderna. Jag körde till Åshammar och gjorde ett ganska snabbt jobb så enligt mina loggar körde jag på vägen vid två tillfällen den aktuella dagen.
08:55 – 09:00 resan till Åshammar.
10:42 – 10:47 resan åter till Kungsgården.

Så jag vidhåller faktiskt att entreprenören ska betala ersättning för mitt arbete med att göra rent bilen. Hur ska de annars kunna lära sig att slarv och misstag kostar pengar?

Angående att entreprenören fick vetskap om eländet är nog p.g.a. att jag ringde när jag kom åter till Norrbergsvägen, dvs. strax före 11-tiden.

Om ni vägrar att betala ersättning så får jag vända mig direkt till entreprenören, men då måste jag få veta vem det är.

Har du läst det jag skrev på min hemsida angående detta?
https://www.gestrikeantennservice.com/2019/08/28/kladdig-vag/

// Magnus Andreasson


 


Kommentarer inaktiverade.