Boxer ärende 97016

Den här kunden gjorde en felanmälan till Boxer eftersom han saknade sportkanalerna som sänder från Mux 7.

Den befintliga UHF-antennen var svåråtkomlig eftersom det är ett högt hus där stegen är på ena sidan av skorstenen medan antennerna sitter på den andra sidan.

En koll inomhus visade att det var bra signal på UHF-området samt starka 4G sändningar som syns längst till höger på spektrumbilden. (Om 4G sändningarna stör kan jag ta bort dem med ett LTE-filter)

Jag gjorde en datalogg i vardagsrummet för att kolla och dokumentera signalen före åtgärd.

Jag zoomade ut spektrumet och såg att det var perfekta Simpsons på Mux 2, 3, 1 och 5.

Jag hämtade livlinan i bilen, klättrade upp på taket, där jag upptäckte en gammal F-skarv.

Koaxialkabeln som gick ner till vardagsrummet var gammal och torr så den bör bytas i framtiden. Jag klippte i alla fall av kabeln så att jag fick bort sprickan, men den är som sagt torr så nya sprickor blir det säkert om några år. Jag visade fotot för kunden men han tyckte att det kan vara tills det blir bättre väder.

Jag kompletterade med en VHF-antenn under den befintliga UHF-antennen. Sen kopplade jag ihop de båda med ett UHF och VHF filter. (Det satt även en gammal VHF-antenn längst upp men den nådde jag inte, så den fick vara kvar)

En närbild visar UHF antennen överst och VHF därunder.

En ny koll i vardagsrummet som visade att det blev signal på Mux 7.

Dessa kanaler innehåller Mux 7.

En ny datalogg för att dokumentera signalkvaliteten.

Så nu har kunden tillgång till samtliga kanaler från Boxer.


Jag skickade även in en rapport till Boxer / Comhem.

Kommentarer inaktiverade.