Felsökning och åtgärd åt Wilma.

Wilma gjorde en felanmälan eftersom det blev störningar – ibland. Just det där “ibland” är jobbigt, för det kan vara svårt att hitta felet.

Hoppas du hittar felet, tyckte Wilma.

Wilma hade en UHF-antenn som hon hade köpt för några år sedan. Jag berättade att det inte går att få in alla kanaler med en sådan antenn eftersom Mux 7 sänder på VHF-området.

En koll av signalen direkt ur kabeln som satt i Boxer-boxen visade att det faktiskt var godkänt på allt utom Mux 7.

Wilma saknade inga kanaler från Mux 7, så det spelade ingen roll att den inte gick in.

Men nånting måste jag göra när jag hade kört 6,5 mil till kunden. Kablarna in från antennen var av flera olika modeller och dessutom skarvad i en liten eldosa. Problemet i eldosan var att kabeln var kraftigt böjd och felaktigt skalad.

Jag gick ut i bilen och hämtade ny kabel samt en specialare, en skarv som är bra att använda i små utrymmen. Jag är dock lite skeptisk, för det har hänt att det har blivit avbrott i såna. Men nu fanns det inte något alternativ, så jag hoppas att den håller.

Efter att jag hade bytt kabel och kontakter gjorde jag en sista koll som nu visade något bättre signalvärden, men det var ju faktiskt godkänt vid den första mätningen Så jag hoppas verkligen att det var de gamla kablarna och de dåliga skarvarna som var orsaken till störningarna.

Nu ska jag gå in och kolla noga att du inte har MISSat något, tyckte Wilma.

Boxer ärende 95942

Kommentarer inaktiverade.