Det gäller att inte ge upp.

Här var det så mycket skymmande träd att den första installatören som Canal digital skickade bara sa att det inte går och åkte vidare.

Men kunden ville gärna ha Canal digital så han ringde mig. I går besökte jag kunden och hittade ett ställe i trädgården. Senare på kvällen, i mörkret, grävde kunden ett hål, fick ner ett fundament och drog ut kabeln i en slang.

I dag gjorde jag ett återbesök och installerade parabolen. Detta var kunden beredd på att betala helt själv, men jag ringde Canal digital och lyckades övertala dem att bjuda på en basinstallation samt en parabol. Lite mer arbete krävs dock för att få kabeln snyggt, men det ska kunden fixa själv.

En dokumentation av signalen ute vid parabolen.

Efter att signalen hade gått igenom 50 meter kabel gjorde jag en mätning på UB01 (1210MHz) i vardagsrummet. Som synes så blev det mycket bra signalkvalitet. Sen tyckte jag att bilden var lite suddig och det visade sig att mottagaren var inställd på 576i, något som man hade till gamla tjock-TV’n. Jag ändrade till 1080i så nu blev det riktigt hög kvalité på HD-bilden 🙂

20200121 och 20200122 – Canal Digital – basinstallation – 976335

Kommentarer inaktiverade.