404 – Sidan hittades inte.

Det är ungefär 3 år sedan jag råkade ut för samma sak, men den här gången hann inte Google klaga på mig i alla fall

Den här gången var det Canal Digital som ställde till det, för när de slutade att sälja HD-box Smart tog de även bort webbsidan som jag hade länkat till.

Problemet med döda sidor, så kallade 404-sidor är att man får dåligt betyg av Google. Det dåliga betyget innebär att man inte kommer bland de första när folk gör en sökning av t.ex. satellitmottagare

Men varför inte bara göra om sidor om produkter som har utgått? Lite text om vad satellitmottagaren kunde och hur bra den var på sin tid. De kan ju även skriva att: tyvärr har den utgått, men ni kan läsa om vår nya fantastiska mottagare >här< Observera att den länken går till min egen sida, för nu törs jag inte länka var som helst längre.

Om någon har kommit så långt att de besöker webbsidan, så är det faktiskt så att man har en eventuell kund på gång, med om de kommer till en död 404-sida så är det ungefär som att slå igen dörren mitt framför näsan.

Detta skapade även en massa arbete för mig, för nu måste jag leta reda på och fixa alla döda länkar till HD-box Smart på min webbsida, för annars får jag snart en varning av Google 🙁

Tur i alla fall att jag har ett dataprogram som gör jobbet och det har hittat inte mindre än 17366 länkar på den här webbsidan och det var verkligen inte lite 🙂

Klicka på bilden nedan för att läsa vad 404 handlar om.


Det är flera företag som har tagit bort länkar.

Kommentarer inaktiverade.