Sidan kan inte visas – 404 not found

Det började med att Teracom gjorde om sin hemsida så att alla länkar till deras nyttiga undersidor med information om frekvenser från olika TV-master samt Boxers TV-kanaler inte funkade.
teracom-sidan-finns-inte
Men sen gjorde Hemsat om sin sida och jag har väl sabbat en del nu när webbhotellet kräver att jag laddar upp foton på ett annat sätt ….. och nu Canal digital …. som blev droppen för Google ….
404-error
Efter att jag har jobbat med detta under dagen har jag sett att det har förekommit döda länkar även till SVT, Sveriges radio, Facebook, Sandnet, Telia, ComHem, Gavlenet och TV4 m.fl.  Så frågan är nu om jag törs länka till externa sidor överhuvudtaget i framtiden?

Lite surt är det att ramla neråt i sökresultatet på Google för att andra har ändrat sina hemsidor så att länkarna härifrån inte funkar.


google-search-console-20161119


Jag har kört igenom den här webbsidan med ett testprogram och det visade att det fanns minst 75 länkar som inte funkade, så dessa måste jag åtgärda.

Egna “döda länkar” har jag fixat med hänvisningssidor som t.ex. denna och länkar till bilder som har blivit fel nu när jag håller på och gör om sidan har jag ordnat idag. Så nu ska det inte förekomma någon 404 längre 🙂

Men alla anda stora drakar som Teracom, Telia, Comhem och Canal digital osv. Konstigt att inte de är oroliga att Google visar deras sökresultat på sidan 3, eller nåt?

Kommentarer inaktiverade.