Allt går att lösa, det svåra tar bara lite längre tid.

Den 14 augusti var jag hit och kollade möjligheten att få in en bra signal till TV-apparaterna. Det marksända nätet är ganska svagt i området så det är TV via satellit som gäller. Men dessutom fanns det en hel del skymmande skog i vägen samt att panelen på husets gavel skulle bytas innan parabolen kunde skruvas dit.

Men idag var det dags att installera och det är ju inte varje dag som det finns en byggställning att stå på. 🙂

Det var fortfarande trångt mellan träden så jag var tvungen att leta efter en glugg med antenninstrumentet hängandes runt halsen och parabolen i händerna. Tillslut hittade jag ett ställe med skaplig signal, så att jag kunde skruva dit parabolen. Men det visade sig att några grenar skymde signalen så därför gick det inte att finjustera parabolen.

Under tiden som kunden fixade fram en såg med ett långt skaft gick jag in och kopplade in Smart-boxarna. Kunden sågade ner en gren så jag kunde finjustera parabolen och fick till en ganska bra signal, men det var fortfarande tight mellan träden så det ska sågas ner mera. Jag uppskattar att Thor-satelliterna är där jag har ritat stjärnan, så om grenen tyngs ner av lite snö blir det säkert tji bild. Men kunden ska ta bort hela trädet, så då blir det riktigt bra signal även när det blåser.

Det blev i alla fall bra signal till TV’n på övervåningen och TV’n i vardagsrummet.

Tyvärr drog detta iväg kostnadsmässigt när det gick åt närmare 4 timmars arbete och restid. Canal digital står dock för strax över 2000:- av installationskostnaden och eftersom kunden tecknade abonnemang hos mig bjuder jag på 500 kronor i extra installationsrabatt. Dessutom fixade jag så att kunden fick en av Smartboxarna gratis och slapp betala 695 kronor i startavgift. Så det blev ändå TV med mycket bra bild i 2 rum till en rimlig kostnad.

Canal Digital – tvillinginstallation – 944992

Kommentarer inaktiverade.