Canal Digital basinstallation 907453

Den här parabolen installerade jag för ett par år sedan, då med arbetsorder nummer # 779441, så nu tänkte jag att det var läge att jämföra signalkvaliteten mellan det gamla Sat-CR-4-2 mikrovågshuvudet och det nya.

Först en datalogg på det befintliga mikrovågshuvudet.

Sen bytte jag till- och justerade in det nya Sat-CR-24. (parabolen hade inte rört sig en enda millimeter)
En datalogg på det nya mikrovågshuvudet visar att det är ungefär en dB bättre på vissa frekvenser.

Tänk att man aldrig slipper undan inspektörerna som kommer helt oanmälda och ska kontrollera allt.

I vardagsrummet blev det bra signal till den nya HD-box Smart med 1 TB hårddisk.

Jag drog även en kabel och kopplade in signal till en TV på altanen. Nu när jag sitter på kontoret och granskar siffrorna i lugn och ro så ser jag att signalstyrkan är ungefär 7 dB svagare. Det kan bero på att jag mätte på en annan Sat-CR frekvens, men lite osäker är jag dock, så jag kanske kör förbi och kollar nån dag. Inte för att det har någon betydelse, för signalkvaliteten är på topp.

Det stabila fästet som jag monterade den 16 mars 2017.

Satellitsignalen kommer fortfarande in långt över träden.

Så här ser grannen resultatet.

Kommentarer inaktiverade.