Reparation av Randis parabol.

Randi var lite irriterad för han hade inte kunnat kolla på TV på en hel månad.

Jag bytte ut allt eftersom mikrovågshuvudet hade lagt av, parabolen var kass och väggfästet var dåligt monterat.

Hur tänkte den tidigare montören egentligen när han drog fast ett ca. 2 mm tjockt väggfäste med skruvar där 15 mm saknar gängor?  Dessutom hade han missat reglarna under panelen också. Hur svårt kan det vara att hitta reglarna när man ser spikraderna? Rackligt värre – det satt inte alls bra i de 22 mm tjocka fasadbrädorna.

Men nu sitter det stabilt monterat och efter justering gjorde jag en koll i TV-rummet uppe.

Även i vardagsrummet blev det bra signal. Signalstyrkan hade dock sjunkit oroväckande mycket. 65 dB är i alla fall OK, men om signalnivån sjunker ner till ca. 55 dB så kan det bli problem med Sat-CR-signalen.

Kan jag äntligen kolla på TV nu, undrade Randi när jag var klar.

Canal Digital – serviceuppdrag – 898743 och 900355

Kommentarer inaktiverade.