Montering av parabol och åtgärd av en bristfällig installation.

Den 28 december besökte jag den här kunden första gången för att kolla var jag kunde montera parabolen till Canal digital. Han hade ganska nyligen fått en antenn för de marksända kanalerna monterad av ett välkänt företag i Sandviken. Det är dock helt otroligt vad många fel de hade gjort. För det första så hade de spänt ett av banden till skorstensfästet mellan tegelstenarna. Det är ett allvarligt fel, för bandet kommer att äta sig in i murbruket. Sen såg jag med blotta ögat att de hade riktat antennen ungefär 90 grader fel och det är faktiskt helt otroligt att de inte vet vilket håll TV-masten i Gävle är.

Jag såg att det enda möjliga stället att montera parabolen var på skorstenen, men först måste jag rikta in antennen för marksänd TV.

I dag den 17 januari återkom jag för att fixa dit parabolen mm. Jag började med att kolla signalkvaliteten från den marksända TV-antennen.

Så här deformerad blir signalen från en felriktad antenn.

Jag riktade in antennen och fick genast bra signal på rubbet. Mux 5 gick det dock inte att få helt perfekt, men signalen blev med råge godkänd, så det fick duga.

En koll i vardagsrummet visade att det blev godkänt på rubbet.

Jag monterade parabolen på skorstensfästet. Först tänkte jag faktiskt filtrera in satellitsignalen i kabeln till de marksända kanalerna, men jag såg så många fel på den att jag inte vågade chansa, så jag drog en ny kabel från parabolen till vardagsrummet.

Det blev mycket bra kvalitet på satellitsignalen till HD-Smart-mottagaren

När jag sen skulle sätta fast parabolkabeln med buntband så hittade jag ännu ett fel på den terresta installationen. Att lämna en skarv utan något som helst fuktskydd är väldigt dåligt gjort. 🙁

Men nu har kunden i alla fall bra satellitsignal. 🙂

Kunden ska även kontakta företaget som monterade den terresta antennen så får de komma tillbaka och fixa banden till skorstensfästet samt täta skarven på kabeln, eller allra helst byta kabel.

20181228 och 20190117 – Canal Digital – basinstallation – 888052

Kommentarer inaktiverade.