Hopplöst läge

Boxer ville att jag skulle kolla upp signalproblemen hos den här kunden. Direkt när jag kom till platsen såg jag att antennen och skorstensfästet behövde åtgärdas.

När jag klättrade upp på taket för att göra en testmätning med en Logperiodisk antenn fick jag se att hela antennarrangemanget satt löst.


Men testmätningen visade att det inte var någon idé att montera en ny antenn eftersom signalen var så svag att den inte ens gick att mäta på 4 frekvenser. MUX-7 som sänder på VHF-bandet var den enda som fick godkända värden.

TV via satellit är inte heller så lätt på den här platsen, eftersom det är massor av träd som skymmer satelliterna. Återstår kanske att koppla in sig på grannens Canal digital parabol och dra en lång koaxialkabel, typ 50 – 75 meter.

Boxer ärende 77374

Kommentarer inaktiverade.