Service av en Canal digital anläggning.

Den här kunden har en 150 cm fokal parabol som jag monterade och justerade för närmare 30 år sedan. På den tiden var den motorstyrd, men numera är den parkerad för att ta in Canal digitals kanaler som sänder från Thor satelliterna på 0,8° väst. Den är sedan några år utrustad med ett Triax quad-mikrovågshuvud som levererar signal till en HD-PVR-5720-SX satellitmottagare med hårddisk.

Röret i marken hade flyttat sig pga. tjälen så signalen blev dålig. Massor av kanaler hade försvunnit, men det gick fortfarande att se SVT’s HD kanaler som sänder från 10,903-vertikalt, vilken är en av de starkaste transpondrarna. Min i stort var signalen långt under pixelnivån, dvs. när störningarna kommer.

Efter justering blev det mycket bra värden. De hade dock blivit ännu bättre om mikrovågshuvudet hade haft ett matarhorn som är avsett för en så stor parabol. Som det är nu fångar inte mikrovågshuvudet in signal från hela parabolen, men det räcker ändå långa vägar.

Kul att en 30 år gammal parabol fortfarande levererar ungefär dubbel signalkvalitet mot de mindre parabolerna som levereras nu.


Via SMS kom det nyss en hälsning från Smurfs. 🙂

Kommentarer inaktiverade.