Teknikskifte – TV3 upphör i SD-format på Astra satelliten.

Det sker snart ett teknikskifte på TV3 som sänder från Astra 4A satelliten på 4,8° öst. Förändringen innebär att SD-formatet (standard definition) upphör och kanalen kommer endast att finnas i HD-format (high definition) från den 3 april 2018.

Nya inställningar TV3 HD
Frekvens: 11.305
Polarisation: Vertikal
Symbol rate: 30.000
FEC: 3/4
Service ID:1430
Modulation: DVB-S2


Jag har tidigare skrivit om att det även blir liknande tekniska förändringar för Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Det innebär att de kanalerna endast kommer att finnas tillgängliga i HD (high definition) från och med den 26 februari.
Läs mer om det här.

Detta berör framförallt de som är anslutna till kabel-TV eller centralantenner. Satellitmottagarna i huvudcentralen måste bytas ut till modeller som klarar DVB-S2. Hör av er i god tid om ni vill ha hjälp med detta.

Kommentarer inaktiverade.