Canal digitals Follow me

Här var det stor risk för snöras pga ett ganska nytt plåttak som sluttade ner mot söderväggen, så jag var tvungen att montera ett väggfäste med maströr för att montera parabolen på.

Efter kabeldragningen kollade jag att det blev bra signal i sovrummet och gillestugan.


Sen kopplade jag in 2 st. Smart-boxar, varav den ena med en 1 TB hårddisk.

Efter att jag hade installerat de 2 satellitmottagarna och anslutit dem till husets nätverk, så aktiverade jag Canal digitals “Follow me” En smart funktion för alla som har två HD-box Smart, men där bara en av dem har en hårddisk installerad.

Har du t.ex. en inspelningsbar HD-box Smart i vardagsrummet och en HD-box Smart utan hårddisk i sovrummet, så kan du ändå ligga kvar i sängen och komma åt det inspelade materialet från hårddisken i vardagsrummet. Perfekt också om du börjar se ett program i sovrummet, men inte orkar se klart, då kan du enkelt starta en inspelning i vardagsrummet utan att ens behöva kliva upp ur sängen.

Kortfattat innebär det att den ena satellitmottagaren kan kontrollera den andra.

Om du också vill ha ett sånt här system installerat kan du kontakta mig.

Canal digital installation # 814493

2 Kommentarer

 1. Jag har kommit över en till “HD-box Smart” fast utan hårddisk. Har sedan tidigare en likadan box fast med hårddisk. Om jag kopplar in båda boxarna i mitt hemnätverk går det då att titta på tv på båda utan att dra antennkabel till box nr2? Dvs kan signalen kodas av i box nr1 och skickas till nr2 över hemnätverket? Jag har dessutom bara ett kort (alltså inte tvilling abo) Eller måste jag dra kabel till box 2 och även ha ett kort i denna för att kunna se på tv på den?
  Jag har inte behov av att kunna titta på tv på båda boxarna samtidigt.

  • Jag har inte testat detta själv, men antagligen måste båda boxarna ha satellitsignal och programkort för att kunna se TV-direkt. Kanalväljaren i box nr. 2 fattar väl inte att den ska använda tunern i box 1.

   Men eftersom man kan använda box nr. 2 för att se inspelningar från den första boxen borde man kunna kringgå det hela om man startar en inspelning och sen tittar på den direkt.

   Testa och skriv gärna hur du löste “problemet”

Kommentarer är stängda