Pippola beställde rubbet.

Pippola var så trött på störningarna på TV apparaterna så hon beställde åtgärd av rubbet. För att vara flexibel inför framtiden tyckte Pippola att jag skulle dra fram Canal digital-signal till 2 rum samt Boxer och TV via fiber till 5 rum.

Jag monterade ett väggfäste + ett maströr till både parabol och en logperiodisk antenn för marksänd TV.

Närbild på den logperiodiska antennen.

Signalen från den logperiodiska antennen blev faktiskt som ett riktigt skolexempel. Helt perfekta “simpsons” 🙂

Parabolen sitter otroligt stabilt på det kraftiga väggfästet.

Efter mycket om och men, när jag hade dragit in 108 meter koaxialkabel i huset, kunde jag äntligen börja koppla in saker och ting.
En kontrollmätning av satellitsignalen i sovrummet visade bra värden.

Men sen fick jag höra att satellitmottagaren tyckte att det var signalfel på C More Live HD, men signalfel från parabolen är det dock inte. Undrar om den gamla satellitmottagaren håller på att ge upp?

Även i vardagsrummet blev det bra satellitsignal.

Sen var det dags att börja koppla in signal till marksänd TV och jag mätte signalen innan jag anslöt den till en förstärkare.

Signalen till Boxer var även bra i sovrummet längst bort.

Är du klar snart, undrade Pippola.

Men kolla, nu är det riktigt bra bild, tyckte Pippola 🙂

Kommentarer inaktiverade.