Service & uppgradering av Canal digital-anläggning.

En Canal digital-kund kontaktade mig och berättade att han hade störningar titt som tätt. Han berättade även att han hade 2 st. gamla Sagem satellitmottagare, så jag föreslog att jag även kunde uppgradera anläggningen när jag ändå skulle åka så långt för att åtgärda signalfelet. Nån vecka senare hade de nya satellitmottagarna anlänt, så jag tog servicebussen och körde söderut.

När jag kom dit så såg jag orsaken till problemet. Det går INTE att använda Canal digitals bifogade väggfäste när man har typ fjällpanel på huset … och JAAA …. parabolen satt löst 🙁
Det gäller att ha rätt fästen på rätt ställen.

För skojs skull gjorde jag en mätning före åtgärd, bara för att se hur dåligt det var.

Förutom att byta till ett väggfäste som passar på väggen bytte jag även till ett Sat-CR mikrovågshuvud och då räcker det med en koaxialkabel.

Efter åtgärd såg det lite bättre ut. Kablarna var dock något korta, men det räckte precis.

Som förväntat blev det bra signal.

Kommentarer inaktiverade.