Boxer ärende 61760

Jag fick ett uppdrag av Boxer att fixa signalproblemen hos en kund som har ett hus i ett område som är känt för att ha dålig TV-mottagning. Ett berg skymmer TV-masten som sänder Boxers kanaler och massor av träd skymmer signalen för satellitsänd TV.

Det är dock fint där vid den lilla sjön 🙂

Högt upp på huset satt en UHF-antenn.

Jag tänkte börja med att göra en datalogg inne vid TV’n, men signalen var så dålig att det inte ens gick att mäta hur dålig den var. Helt klart under “pixelnivån

Antennen satt högt upp, men tillslut fick jag dit mätkabeln direkt på antennen. Ganska dåliga signalvärden, testade även med en logperiodisk antenn, men det blev inte speciellt mycket bättre.

Jag justerade antennen till max, sen hade jag lite bättre signal in i förstärkaren.

Jag demonterade även ett antennuttag som dämpade 10 dB, vilket man inte kan ha när signalen är klen.

Resultatet ser ganska bra ut, men det är det inte. Det förekom faktiskt lite störningar på SVT’s kanaler som sänder via MUX1, men det går inte att fixa inom rimliga ekonomiska gränser. För att få en bild utan störningar rekommenderade jag kunden att gå över till satellitsänd TV.

Eller så får de titta på utsikten. 🙂


Kommentarer inaktiverade.