LG lovar för mycket.

Restaurang Mingel & Bar i Gävle ska visa sport från C-MORE på TV-apparater. Då det var lång kabeldragning så fanns det en stor fördel av att använda Sat-CR signal (Unicable) eftersom man då kan fördela satellitsignalen inomhus. Jag berättade för ägaren till restaurangen vad som krävdes, så han köpte in 4 st. stora TV-apparater från LG som enligt uppgift skulle klara av att hantera Sat-CR satellitsignal.

Jag monterade parabolen och efter att signalen hade passerat ca. 60 meter koaxialkabel och en 4-vägs fördelare var den fortfarande helt perfekt.

Jag kontrollerade signalen vid TV-apparaten.
lg-mingelbar-sat-cr-1
Sen följde jag anvisningarna i TV-apparaternas menyer och programmerade enligt anvisning. Jag valde Unicable som är ett annat ord för Sat-CR.
lg-unicable-installningar
TV-apparaten tyckte att det var 100% signalkvalitet men bara 55% i signalnivå vilket ni kan se på bilden jag tog med mobilen.
lg-20161014_184436
Men trots bra signal så fungerade det inte. 🙁
lg-20161014_184753
Tillslut ringde jag till LG’s support där de först började yra om att jag skulle justera parabolen bättre och kolla antennsladdar mm. Men när de fick klart för sig att det inte var en amatör de pratade med, utan någon med närmare 30-års erfarenhet, så tvingades de erkänna att deras TV-apparater inte klarar av att hantera en Unicable eller Sat-CR signal. Detta trots att det står i broschyrer, på hemsidor, i instruktionsböcker och i TV’s menyer. Snacka om falsk marknadsföring!

Men i alla fall så fixade jag det med en speciallösning, så nu kommer Mingel & Bar att visa vissa utvalda matcher på TV apparater. Så åk gärna dit och ät en god middag samtidigt som ni ser favoritlaget på TV.


Inte nog med det här, jag fick åka till en villaägare i Hofors också och ändra signalen till en LG TV i ett sovrum, sen funkade det där också.

Dåligt av LG – MYCKET DÅLIGT!

4 Kommentarer

  1. Men vad gjorde du det förtäljer inte historien? Jag har en LG 1 år gammal och den skulle fungera med SATCR men så är det inte nu.

    • Tyvärr finns det inget att göra än att koppla signalen på ett annat sätt, för ett stort företag som LG rår man inte på.

  2. Tommy Sköld

    Men vad i h..e. Vem tusan använder något annat än än Singel LNB/Sat CR/Unicable idag? Det låter helt sjukt att inte LG´s tuners skulle kunna hantera separata frekvenser men jag sitter i skiten själv för jag vill byta till en CI-modul i min Canal Digital parabolinstallation istället för att att gå genom en box men insåg tyvärr att jag inte kunde hitta fram till inställningar för frekvensseparation om och nu hittar jag det här uppgivna beskedet från en proffsinstallatör? Kom Du verkligen fram till någon som egentligen kan något hos LG. Kan Du så att säga ta gift på att det verkligen är så som Du säger? Jag har en LG60UH770V Smart TV med det s.k WebOS så det kanske finns mjukvarufix bara tunern klarar det rent fysiskt? Hoppet är det sista som sviker en sägs det ju 🙂

    • Nu är det nog ett halvår sedan jag pratade med en tekniker på LG sist, men då hade de i alla fall inte kommit med någon uppdatering som löser problemet. Jag skulle faktiskt behöva få detta fixat, så att jag kan koppla om antennsystemet hos Mingel & bar.

Kommentarer är stängda