C More säkrar historiskt avtal med SHL

147457774692678200_resized-5615825

C More säkrar historiskt avtal med SHL

Den 19 september undertecknade C More och SHL ett sexårsavtal som ger C More exklusiv rätt till livesändning av samtliga matcher i grundserien och slutspelet fram till och med säsongen 2023/24. Avtalet är unikt i sitt slag och innebär ett omfattande partnerskap för att utveckla ligan och tv-produktionen.

Avtalet, som börjar gälla från och med säsongen 2018/19, är det längsta tv-avtal SHL någonsin har skrivit. Just långsiktigheten var en viktig faktor, enligt SHL:s VD Jörgen Lindgren.

–C More och TV4-gruppen har tydligt visat att de vill och har förutsättningarna att möta våra ambitioner om att utveckla SHL. Vi ska skapa ännu starkare upplevelser och nå ut till ny publik.

SHL är en av de starkaste sporträttigheterna som visas i Sverige och fansen kan nu se fram emot en ännu starkare liga.

–Avtalet innehåller en tydlig gemensam avsiktsförklaring att utveckla SHL-upplevelsen till internationell toppklass och få fler att ta del av den. Det här symboliserar vår långsiktiga storsatsning på svensk sport och vi är oerhört glada och stolta över att få jobba med SHL även de kommande åtta åren, säger Manfred Aronsson, VD på C More.

Redan idag utgör SHL en viktig del i C Mores utbud av svensk sport. I början av september släpptes också nyheterna att C More skrivit långa avtal med de svenska högstaligorna i handboll och innebandy. Sedan tidigare visas även Allsvenskan, Superettan, HockeyAllsvenskan och Elitserien i Speedway. Enligt Manfred Aronsson kan det komma fler nyheter från C More under hösten.

–Vår rättighetsportfölj gör oss till en viktig kugge i svensk idrott och vi tänker fortsätta satsa och bidra. Just nu händer det många spännande saker inom sport-tv och inom kort kommer vi kunna berätta om fler nya satsningar.


Efter SHL kommer HockeyAllsvenskan –C More säkrar nytt rekordavtal

21 september 2016

C More fortsätter att storsatsa på svensk sport. I måndags meddelades att ett rekordlångt avtal skrivits med SHL. I dag står det klart att HockeyAllsvenskan gör SHL sällskap de kommande fem åren. Med de två högsta ligorna i utbudet ett halvt decennium framöver inleder C More nu en historisk hockeysatsning.

Det nya avtalet är det längsta HockeyAllsvenskan skrivit och innebär att alla grundserie-och slutspelsmatcher kommer streamas på C More till och med säsongen 2020/21. Mellan september och maj kommer C More visa cirka 800 matcher från 26 städer i SHL och HockeyAllsvenskan och att svensk hockey nu får en tydlig hemvist spelade en viktig roll i förhandlingarna.

-HockeyAllsvenskan är en liga som engagerar och vi vill ta till vara på det momentum vi nu har med flera klassiska klubbar som slåss om framgångar. C Mores ambitiösa och heltäckande satsning på svensk hockey passar oss perfekt och tillsammans ska vi öka intresset för matcherna och kvalitén på upplevelsen, säger Stephan Guiance, VD för HockeyAllsvenskan.

Redan den här säsongen har C More höjt nivån på sändningarna genom ett flertal förbättringar, bland annat har produktionen av de webbexklusiva matcherna fått betydligt bättre bild-och ljudkvalitet. Dessutom har HockeyAllsvenskan fått fasta huvudmatch dagar med studioinramning på onsdagar och fredagar.

-HockeyAllsvenskan är verkligen drömmarnas liga och vi kommer att ha en väldigt levande och närgången bevakning av ligan. Att den bästa svenska hockeyn finns samlad på C More närmsta fem åren kommer gynna såväl oss som ligorna, men framförallt hoppas jag att hockeypubliken kommer trivas. Det ska kännas att vi brinner för att göra sändningar i världsklass, säger Erik Westberg, sportchef på C More och TV4-Gruppen.

Avtalet med HockeyAllsvenskan är den fjärde rättighetsnyheten från C More i september. Utöver SHL har även rättigheterna för högstaligorna i handboll och innebandy säkrats.

Kommentarer inaktiverade.