Boxer ärende 32243.

Enligt felanmälan från Boxers Installatörsportal så var MUX 1, 2 och 4 OK.

Men det skulle visa sig att ingen signal alls var OK. Det kan väl inte vara så stora fel tänkte jag när jag kom till kunden och såg den logperiodiska antennen.
Kontrollmätningen visade att inte en enda MUX hade godkända värden, men de var väl över pixelnivån.

På vinden hittade jag en skarv som (snällt sagt) inte direkt förbättrade signalen.

Men före den knepiga skarven var det ganska bra signal.

Jag monterade en förstärkare, sen kom nivåerna upp.

Jag hittade även en felkopplad fördelare som förstörde signalen, så den tog jag bort.

Den slutgiltiga mätningen visar att allt blev godkänt förutom signalen till MUX 6 som hade minimala 0,2 dB under gränsvärdet. Men MUX6 ska ändå flytta till en lägre frekvens under det här året och då klarar den säkert kraven. Men det viktigaste av allt är att det blev en störningsfri bild och det blev det. 🙂

Kommentarer inaktiverade.