Boxers installatörsportal.

138158402383785500_resized-7552061En del av en antennteknikers vardag …..

Boxer har tillsammans med grossisten Electra hittat på något som heter Installatörsportalen, som är ett sätt för Boxers kundservice att snabbt få tag i en antenntekniker.

Det går till som så, att när kunder har störningar eller ingen bild på TV’n, så kontaktar de oftast Boxers support, som via telefonen guidar kunden igenom en hel del testande. Men tillslut kan de komma fram till bedömningen att signalen är under “pixelnivån” så en antenntekniker måste åka hem till kunden för att mäta, felsöka och åtgärda problemet eller i värsta fall är det omöjligt att erhålla godkänd signal så då får kunden, om de så vill, avsluta abonnemanget.

Boxers kundsupport skickar då ut uppdraget via dataprogrammet Installatörsportalen, som skickar ut SMS och/eller e-post till alla tekniker inom närområdet. Det låter väl enkelt och bra? Problemet är att det bara är den som loggar in snabbast som kan acceptera jobbet. På det här viset blir det är ju en stressfaktor utan dess like, för så fort SMS-signalen ljuder i telefonen hoppar pulsen upp i max stressnivå. Det kan ju vara ett SMS från Installatörsportalen, eller hur?

För nån månad sedan missade jag ett jobb med 3 minuter pga. att jag stod på ett tak!! Uppe på det isiga taket kunde jag inte släppa allt bara för att logga in på Installatörsportalen, så när jag kom ner därifrån loggade jag in helt i onödan! I dag hände det dock igen. Jag fick ett SMS klockan 20:01 men eftersom jag hade annat på gång så loggade jag inte in förrän 20:29 och då var jobbet borta. 🙁

Vid, det oftast helt onödiga, inloggningsförsöket möts vi installatörer av den här skylten:
139693736019076400_resized-3642387

Vi installatörer lägger alltså ner tid helt i onödan på att logga in för att kolla något som inte finns. 🙁

Stressproblemet har varit uppe till diskussion och det skulle åtgärdas så att man har en viss tid på sig, eller så ska det åtminstone komma ytterligare ett SMS som upplyser om att jobbet redan är bokat. Men ikväll efter ytterligare en timma hade det fortfarande inte kommit något SMS-meddelande att jag kan varva ner och strunta i det hela, eftersom någon annan redan hade tagit jobbet.

Snacka om stressfaktor!!  🙁

Men du som har signalproblem kan även kontakta mig direkt.
Skicka ett e-mail, ring 070-6308000 eller boka via appen här på sidan.


Uppdatering 2014-05-02. Nytt rekord – nu under 3 sekunder!!

I förmiddags fick jag ett SMS med texten:

Hej,

Nu finns det ett nytt ärende i ditt område med nummer 1886!
Klicka här för att gå in och acceptera ärendet.

Mvh Boxer

Jag vet sedan tidigare att det gäller att vara snabb och som tur var hade jag telefonen i handen den här gången, så inom 3 sekunder loggade jag in, men möttes av följande skylt ännu en gång:
139693736019076400_resized-3642387
De menar alltså att det inom 3 sekunder är någon annan installatör som har accepterat ärendet! Glöm det, jag misstänker starkt att det är någon datahacker som ligger bakom att jobben försvinner inom några sekunder. Typ det som hände Gavlegårdarna där Bostadsroboten skannar av Gavlegårdarnas hemsida. När en ledig lägenhet dyker upp bokas den inom loppet av några sekunder. Vanliga människor är chanslösa.


Uppdatering 2014-04-16 Nytt stressrekord, nu under EN MINUT!!

Idag fick jag ett SMS och ett e-mail från Boxers “Installatörsportalen” med texten:

Hej.
Nu finns det ett nytt ärende i ditt område med nummer 996!
Klicka här för att gå in och reservera ärendet.

Så fort jag fick SMS’et klickade jag på “logga in”, men då fick jag se denna skylt:
139693736019076400_resized-3642387
Otroligt!! På UNDER EN MINUT hade någon alltså redan accepterat jobbet. Efter en stund ringde en kollega och berättade att han också hade missat jobbet, trots att han försökte logga in inom ett par minuter.

Visst är det ett sjukt system, det är väl inte meningen att man ska få hjärtsnörp av stress på jobbet?


En kommentar

 1. Ulf Jacobsson

  Upplever samma tråkiga fenomen, när jobben läggs ut på ‘fria marknaden’. Det senaste jag hört, är att målsättningen skall vara att resp ärende alltid ’tilldelas’ en specifik tekniker. Han har då en stund (1-2 timmar) på sig att acceptera ärendet. Görs det inte, så läggs det ut på fria marknaden. Dvs så att “först till kvarn” kan ta jobbet.
  En ide som jag föreslagit, är att jobbet ’tilldelas’ nästa tekniker ‘på tur’, som får samma möjlighet.
  Först därefter släpps det på ‘fria marknaden’, med allmän huggsexa.

  Då vår vi ett steg till innan jobbet puliceras på ‘fria marknaden’…
  Skulle en sådan förändring leda till minskad stress, och minskad “hjärtsnörp” ? Ialla fall ett steg åt det hållet

  Reaktion?

Kommentarer är stängda