Sälj – sälj – sälj!

Telefonförsäljarnas och Internethandelns baksida.


Titt som tätt får jag höra att jag säljer för få abonnemang, men jag tycker att jag gör allt för att lyckas med det. Samtidigt så är inte abonnemangsförsäljningen det primära. Service, installationer och problemlösningar är det primära. Det händer att jag är hos kunder där inte marksänd TV funkar och då rekommenderar jag parabol, det förekommer även problem tvärt om – fullt av skymmande skog, så då återstår bara marksänd TV …..

I alla fall, efter felsökningen så får kunden ett förslag på åtgärd. Jag redovisar priser och lämnar broschyrer mm. Kunden lovar att återkomma efter samtal med sambon. Sen händer det ingenting på några dar så jag ringer kunden och frågar. …. “- Men vi har redan pratat med Canal digital, så grejorna är på väg och nån installatör kommer och monterar.” …… SUCK!!

Men det värsta är nog den gången jag höll på att gå igenom abonnemangskostnader samt att förklara hur jag skulle montera en parabol och installera TRE satellitmottagare i huset. Men vi blev avbrutna av kundens föräldrar som ville att jag skulle fixa ett antennproblem i deras hus innan de åkte bort. Sonen godkände att jag åkte till föräldrarna i grannhuset en stund, men efter nån timma ringer han och berättar att en säljare från Canal digital just ringde, så han hade tecknat ett trillingabonnemang via telefonen med honom. Helt jäkla otroligt …. i och för sig kunde inte säljaren veta att en affär pågick, men det var lite väl fräckt att sno kunden bakom ryggen.


Berättelsen ovan har jag inte skrivit för att hacka på någon, varken någon av er kunder eller någon säljare. Syftet är bara att berätta hur vardagen för en servicetekniker kan vara.

Kommentarer inaktiverade.