Höjdarjobb med skylift.

Kunden råkade skada parabolen när han fällde ett träd och som synes finns det gott om träd. Även grannen har höga träd som skymmer, så därför sitter parabolen på ett högt vajerstagat maströr. För att nå upp krävs en skylift, som kunden redan hade riggat upp. 🙂

Här ser ni skadan. Plastfästet till mikrovågshuvudena har gått av samt att profilröret var lite skadat i bakkant.

Reparation, justering och kontrollmätning. 🙂

Till Canal Digitals kanaler från 0,8° väst erhöll jag bra signal vilket det alltid blir med en 80 cm. parabol från Macab.

Men till Viasats kanaler från 4,8° öst blev det usel signal, tom. under pixelnivå. Det var några träd skymde såpass att instrumentet inte klarade av att låsa in på signalen nån längre stund, så därför finns det inget mätprotokoll på det. Men kunden ska såga ner dessa och då blir det säkert bra.

När jag var klar var det bara att lasta in verktyggen och fortsätta till nästa kund.

Fin väg med sjöutsikt på väg från jobbet. 🙂

Kommentarer inaktiverade.