Test med usel signal

Jag håller på och testar det nya antenninstrumentet och tänkte att det kunde vara spännande att se hur låg signal det går att ha innan bilden börjar pixla sig, dvs. hur dåligt det egentligen är när ni kunder ringer och säger att det överhuvudtaget syns ett fel.

Så jag rattade in MUX 2 som sänder från TV-masten i Östhammar som är 105 km. härifrån, fågelvägen alltså. Det ska egentligen inte gå att få någon bild alls på det här avståndet och jag tippar att signalnivån in i förstärkaren på vinden är ca. 30 – 35 dB, vilket är långt under Teracoms krav på 45 dB. Men sen passerar signalen en förstärkare, så nivån in i instrumentet är, som ni ser nedan, 47 dB.

Nivån är ju bara en sak i det hela, men som synes är även kvalitén usel. Det syntes dock inget fel på bilden, men det är väldigt nära “pixelnivån
142360364114262000_resized-8636910

Kommentarer inaktiverade.