Finn fem fel

Jag hade tidigare installerat en anläggning till den här kunden men nu blev han drabbad av Viasat.

Fem gånger hade de varit till kunden, utan att få ordning på det! De klarade bl.a. inte av att koppla in en DVD samtidigt som Viasats digitalbox.
– Det går inte att kombinera annan utrustning med Viasat, sa montören.
Vadå går inte att kombinera sa jag och kopplade in DVD’n, videon, Boxer-mottagaren och Viasats satellitmottagare.

Sen gick jag ut för att kolla installationen av parabolen som Viasat hade lovat att åtgärda. Vid sjätte besöket då eller?

Det första jag ser är parabolen som troligen inte ens överlever vinterns första snöras!

ojojoj …. undrar hur många fel det är här?

Ett vanligt fel även här – varför inte dra ner vattenskyddet på mikrovågshuvudet?


Varför inte tillverka kablar med rätt längd och var är fuktskyddet till fördelaren?


Vid en närmare granskning i hundgården såg jag att kabeln var hårt fastsatt med EJ godkända klammer. Här behöver man inte ens mäta för att kolla om det är fel!

Det värsta av allt är att det här jobbet var utfört helt i onödan!!

På andra sidan huset har jag flera år tidigare installerat en stor parabol med två mikrovågshuvuden samt en vanlig TV-antenn. Sen går det kablar via en multi-switch till ett antennuttag i varje rum, där det finns tillgång till Canal digital, Viasat och Boxer. Viasats installatörer hade alltså varit hos kunden FEM gånger utan att få ordning på anläggningen, trots att det alltså redan fanns en fungerande anläggning i huset!!
Visst är det sjukt?

Uppdatering 20140219:
Efter ett tiotal besök av Viasat’s odugliga montörer orkade inte kunden tjafsa mer, så jag fick uppdraget att fixa anläggningen ordentligt. Jag tog bort skräpet, med de nu fuktskadade kablarna, som klantarna hade skruvat dit utanför hundgården. Sen monterade jag ett Sat-CR mikrovågshuvud på kundens gamla 80 cm. parabol på andra sidan huset.


Detta kopplade jag in i husets MF-nät som jag byggde för minst 10 år sedan, så nu blev det bra signal i alla 4 antennuttag. Hur ett sånt stjärnnät fungerar fattar dock inte Viasats installatörer, så det är väl därför de monterade den lilla parabolen helt i onödan. Varför dra en massa kablar, när det redan finns ett färdigt kabelsystem med antennuttag i huset?

Jag gjorde ett återbesök den 18 augusti 2015 och då passade jag på att göra en datalogg på signalen.

Kommentarer inaktiverade.