Billigt!

Angående de som monterar Viasat “billigt” så har jag fått följande information av en kund som är snickare. I snickarens hus har jag tidigare installerat en 80 cm parabol med 2 mikrovågshuvuden till Thor och Astra satelliterna. (Inte parabolen på bilden nedan, men en likadan)

Det fanns således möjlighet att ta emot signaler till både Canal Digital och Viasat.

I alla fall så var “snickaren” på en villamässa där en Viasat-säljare dök på honom. På den tiden hade han Canal Digital, men säljaren lyckades övertyga honom om att Viasat var bättre. ”Snickaren” frågade om Gestrike antennservice skulle göra installationen eftersom jag känner till antennsystemet med tillhörande kabeldragningar i huset.
-Visst självklart, svarade Viasat-säljaren.

Men efter några veckor hörde en annan installatör av sig och ville boka tid för installationen. Snickaren undrade varför inte jag skulle komma och fick höra diverse bortförklaringar. Snickaren kunde dock inte vara hemma på installationsdagen, så han berättade vart nyckeln låg och de kom överens om att montören skulle ringa om det var några frågor.

På eftermiddan på överenskommen installationsdag ringde mobiltelefonen och montören undrade om ”snickaren” hade nån långborr, för han hade glömt sin borr hemma.
-Varför det, alla kablar är ju dragna så det är ju bara att ansluta Viasat-boxen till kabeln bakom TV’n, sa snickaren.
– Jag måste sätta upp en ny parabol och dra en ny kabel från den, svarade montören.
– Ja ja, de är säkert något nytt tänkte snickaren och berättade var långborrarna låg i snickarboden.

Efter en stund ringer telefonen igen och montören frågar om snickaren har någon dosfräs hemma.
Aha … han ska montera ett uttag, tänkte snickaren och berättade vat den låg.

Efter ytterligare en stund ringde montören och undrade om snickaren hade vatten i väggen.
-Vatten i väggen? Konstigt, vad kan det vara tänkte snickaren. -Men jag är snart hemma så kan jag se själv, svarade han.

När han kommer hem får ha se att det är ett 76 mm hål i fasaden! Montören har alltså först borrat in en 60 cm lång borr i den 40 cm tjocka väggen och när han inte ser borren på insidan gör han ett hål med dosfräsen, för att nå längre när chucken gick in i väggen!!!

Vattnet då? Jo det är golvvärmen som han borrade i …. suck …. 🙁
-Man borrar alltid inifrån och ut, sa snickaren. -Men om du nu måste borra utifrån, varför mätte du inte då?
-Jag har glömt tumstocken hemma, svarade montören ….. RIDÅ!

Sen visade det sig att montören inte hade någon försäkring, så snickaren fick själv riva upp golvet, byta slang till golvvärmen och lägga in ett nytt golv. När allt var klart skickade han en faktura till sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar på 23000 kronor som de i sin tur skulle kräva Viasat på!

Så kan det gå om när det ska anlitas ”billiga” montörer. Extra sjukt är det också att alla skador och strul var helt onödiga, för montören hade inte behövt göra något installationsarbete överhuvudtaget om han hade begripit hur han i boxens menyer skulle ange att det fanns 2 st. mikrovågshuvuden på parabolen så att Viasat-signalen kom in via DiSEqC-switchens ingång nr. 2.

Summa summarum, när abonnemangstiden på Viasat gick ut, fick jag åka till ”snickaren” och installera Canal Digital igen. 🙂
Han sa även att han ALDRIG vill ha med Viasat att göra igen – inte ens om han får det gratis.

Så ”billigt” är ofta ett fördärv.

Lämna ett svar