Ingen signal från Tele2 kabel-TV.

När signalen till Tele2’s kabel-TV försvann ringde sonen för att göra en felanmälan åt sin 89-åriga mor.

Men de sa bara att han skulle kontrollera att antennkabeln satt korrekt i TV’n och antennuttaget.
– Bilden bara försvann utan att någon har rört vare sig TV, antennkabel eller antennuttag, sa han.
Men de vägrade skicka ut någon innan en tekniker hade konstaterat att det var fel.

Sonen ringde då och bad mig att ge mig ut i snövädret för att fixa TV’n till julhelgen åt hans mamma. Egentligen hade jag ingen lust för jag hade ställt in firmabilen i garaget och dessutom varnade de på radion för att köra bil i snövädret. Men det är klart att jag ställer upp sa jag och gick ut för att skotta snö framför garaget.

När jag kom dit kollade jag på några ställen men det fanns ingen signal. Tillslut hittade jag Tele2’s koaxialkabel ute vid altanen, men det fanns ingen signal där heller. Alltså var felet någonstans i Tele2’s kabel-TV nät.

På eftermiddagen hade sonen köpt en inomhusantenn som jag var väldigt tveksam till, men jag kopplade in den och otroligt nog blev det ganska bra signal. Det fanns dock ingen fot till antennen så jag hängde den i kabeln.

När jag hade hängt antennen på stället med bäst signal gjorde jag en datalogg.

Signalen varierade en hel del för nyss var det 21,8 dB i MER-värde på Mux 7.

Mux 5 fick 28,1 dB men nyss var det bara 22,2 dB i MER-värde. Om ni undrar så är kravet på signalkvalitet minst 25 dB i MER-värde.

Mux 1 som sänder SVT’s kanaler var dock stabil.

Om du undrar i vilken Mux respektive kanal finns kan du kolla här.

För övrigt så blev det mycket bättre bild än vad hon hade när Tele 2 fungerade. Dessutom blev SVT1, SVT2 och TV4 i HD-kvalitet via marknätet. Därför är det troligt att hon kommer att teckna ett abonnemang hos Boxer istället, sen får jag återkomma och montera en antenn utomhus.

Kommentarer inaktiverade.