Byte av förstärkare i Kungsfors Herrgård.

Signalen till TV apparaterna i annexen Norrbo och Västerbo i Kungsfors Herrgård försvann så jag fick i uppdrag att åtgärda felet.

När jag kom dit stannade jag utanför byggnaden Norrbo där jag har monterat TV-antennen och byggt hela antennsystemet för många år sedan.


UHF-gitterantennen från Macab såg fortfarande hel och fräsch ut.

Jag gick in och kollade signalen direkt från antennen och den var det inget större fel på. I alla fall inte till de fria SVT-kanalerna från Mux 1 och TV4 från Mux 2.

Jag kollade signalen ut ur förstärkaren och den förstärkte precis som den skulle. Men det fanns ingen signalkvalitet så någonting var fel.


Jag gick ut i bilen och hämtade en likadan förstärkare och med den blev det bra signalkvalitet.

Jag gjorde en datalogg av signalen ut från förstärkaren.

Efter att signalen hade passerat några avtappare fortsätter den genom en fördelare på vinden och vidare till antennuttagen.

Jag kollade signalen i köket i annexet Norrbo.

Signalen till rum nummer 13 och 14 i annexet Norrbo var också bra.När jag hade kollat signalen startade jag kanalsökningen i 3 TV-apparater.

Jag minns inte exakt när jag byggde det här antennsystemet, men jag hittade i alla fall en bild när jag var där med servicebilen den 30 april 2013.

Sen gick jag över till annexet Västerbo.


Jag kollade i köket och där var signalen till de fria kanalerna OK.

Det är dock inga perfekta Simpsons för Kungsfors Herrgård ligger lite i radioskuggan för marksänd TV, men signalen till de fria kanalerna SVT-kanalerna och TV4 är godkänd.

Det finns en tredje byggnad som heter Vedbo, där det finns en bastu och ett samlingsrum med en TV-apparat. TV’n i den byggnaden har en egen antenn, som hänger lite på trekvart och jag fick i uppdrag att fixa ett bättre fäste till den, men det får bli en annan gång, för det krävs en skylift för att komma upp till nocken.

Kommentarer inaktiverade.