Återbesök för att kolla signalen till TV från Tjeckien.

Den 18 juli besökte jag den här kunden och fixade signalen från parabolen. Men så i fredags när det regnade mer eller mindre hela dagen blev det störningar på de tjeckiska TV kanalerna, så i dag gjorde ett återbesök för att kolla signalen.

Jag kopplade in instrumentet och såg att signalen var ungefär som för en vecka sedan.

Kanalen CT 24 HD är inte kodad så den går det att kolla på.

Jag aktiverade max och min hold för att se om signalen pendlade. Jag lät instrumentet vara i 4-5 minuter och såg att det var helt normalt. Det blå fältet markerar max och det gröna fältet minimum signalstyrka.

Fördelen med att kolla med max och min är att instrumentet ritar all avvikande signal. Även om signalen tappas bara under en bråkdel av en sekund hinner instrumentet med att dokumentera det.

Idag hittade jag inget fel, men visst kan det vara något periodiskt som kommer ibland. Men jag är i alla fall till 99% säker på att pixlarna orsakades av regnvädret. Det behöver inte ens vara regnväder där parabolen är utan det kan även vara kraftigt regn vid upplänken, dvs. i det här fallet någonstans i Tjeckien där de skickar upp signalen.

Kommentarer inaktiverade.