Installation och programmering av en OnePlace satellitmottagare.

Från början var det Sigge som beställde Canal Digital som jag monterade på det gamla huset den 2 februari 2002. Men åren går och satellitmottagarna måste bytas ibland, så Allente skickade en OnePlace-mottagare till kunden som de sa är enkla att installera. Men de är inte speciellt lätta att installera så kunden ringde till mig för att få lite hjälp via telefonen. Jag hittade en bild från den 18 juli 2018 där jag såg att de hade ett Sat-CR-mikrovågshuvud med 4 användarband.

Men jag lyckades inte guida via telefonen så jag körde dit och kollade vad de hade för signal.

Det visade sig att de hade ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud, alltså med 24 användarband. Nere i gillestugan såg jag att Smart-HD-boxen använde UB07 på 1095 MHz och …..

…. UB08 på 1140 MHz.

Jag gjorde en datalogg med instrumentet på UB07.

När jag ändå var där passade jag på att snygga till kablarna i vardagsrummet samt informera hur man spelar in etc. Sen gick jag ut till parabolen och tog en bild för att dokumentera vad de har för mikrovågshuvud.

När jag kom hem letade jag lite bland datafilerna och hittade information från den 20 december 2018 då jag monterade ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud. Undrar varför jag inte tog nån bild på parabolen då? Kanske det regnade?

Jag har i alla fall sparat några skärmdumpar från instrumentet. Först en koll av 10,903 GHz vertikalt via universalutgången.

Sen en koll på 10,903 GHz vertikalt via Sat-CR-utgången från det gamla mikrovågshuvudet.

Efter att jag hade bytt till ett nytt Sat-CR-24 gjorde jag en ny koll och som ni ser blev det 0,9 dB bättre signalkvalitet.

Idag den 16 februari 2022 är det i alla fall dokumenterat att de har ett Sat-24 mikrovågshuvud.

Kommentarer inaktiverade.