Antennsignal via fiber.

– Nu när alla skaffar fiber får väl inte du några jobb, brukar folk säga. Till viss del är det säkert så, men det skapar även en hel del jobb. Oftast sitter TV-antennen på taket och sen grenar sig antennsignalen via olika antennuttag nedåt i huset.

Sen dras det in fiber och fiberboxen placeras oftast i källaren! Då behövs det någon (som mig) som kan mäta vilka signalnivåer det handlar om samt att koppla om slingorna så att det blir TV-signal i antennuttagen igen.

Idag gjorde jag ett sånt jobb. Först mätte jag hur stark TV-signalen var ur Gavlenets fiberkonverter.

Här räckte det att fördela signalen samt att montera 3 nya antennuttag. Efter åtgärd gjorde jag en koll av signalen i vardagsrummet.

En koll i sovrummet ….

… och en koll i TV-rummet.

Jag breddade upp spektrumet lite för att kolla muxen på 306 MHz.

Jag kollade och såg att den innehåller SVT1 HD & SVT2 HD Gävleborg.

SVT1 & SVT2 kan man se utan programkort.

Kommentarer inaktiverade.