Det gäller att hitta ställen där signalen går fram.

Jag fick ett installationsuppdrag där jag hade monterat paraboler för många år sedan. Men jag misstänkte att träden hade växt upp så jag körde dit och kollade läget. Mycket riktigt, träden skymde hela husets gavel.

Alltså gick det inte att montera en ny parabol på husgaveln.

Men jag hittade en annan lucka och idag kollade jag läget med en handhållen parabol innan jag monterade. Som ni ser blev det en fullträff mitt i gluggen 🙂

TD65:an monterad, justerad och klar.

Det blev en ganska jobbig kabeldragning genom 4 väggar innan jag fick in kabeln till vardagsrummet, så installationen tog lång tid.
Koll igår: 22 minuter.
Installation idag: 166 minuter.
Så totalt har jag lagt ner strax över 3 timmar + restider på den här installationen, vilket betyder skitdålig timpenning, vilket i sin tur betyder att jag faktiskt överväger att sluta montera det andra har sålt.
Varför sluta undrar ni säkert? Jo för att jag känner mig utnyttjad av Canal Digital.

Men som ni ser blev det bra signal till OnePlace-mottagaren.

Edit:
Ett par dagar efter att jag hade installerat anläggningen så undrade kunden när jag skulle avsluta hans Boxer-abonnemang.

Säljaren hade nämligen sagt att jag skulle avsluta det eftersom Canal Digital har köpt Boxer. Att han hade bundet abonnemang i ytterligare 21 månader spelar tydligen ingen roll för det skulle jag fixa. Så nu fick jag skit för att säljarna ljuger 🤬

20210218 och 20210219 – Canal Digital – basinstallation – 1213573

Kommentarer inaktiverade.