Först gick det inte att få in Thorsatelliterna ….

Kunden sa att han hade haft signal från Thor-satelliterna, men att signalen försvann, så han ringde nån som tydligen håller på med paraboler men han lyckades inte heller få in signal.

När jag kom dit så kopplade jag in instrumentet och provade att justera men kom bara till nån satellit på 7° öst, sen tog parabolen i altanplanket. Mycket märkligt, men jag hämtade ett ALU450 fäste från servicebilen så parabolen kom längre ut från väggen och då gick det att justera.

Jag har funderat under eftermiddagen hur det kunde vara möjligt att få signal från Thorsatelliterna tidigare och jag misstänker att det har suttit ett duoblock med 2 mikrovågshuvuden på parabolen tidigare, för då blir det lite sidomatat. Då kan man alltså få in signalen från Thor trots att parabolen är vriden 3,5-4 grader längre åt öster än vad den är nu.


Nu blev det i alla fall bättre signal än vad han nånsin hade haft.

Kommentarer inaktiverade.