Åtgärd efter åska – igen!

Den här kunden är ganska utsatt för 20180829 (se nedan ) åtgärdade jag också anläggningen som gick sönder p.g.a. åska.

Mikrovågshuvudet hade klarat sig.


Det var bra signal till Smartboxen i vardagsrummet men det visade sig att både TV’n och satellitmottagaren var kass. Men eftersom de tidigare hade ett tvillingabonnemang fanns det en satellitmottagare och en annan TV i sovrummet som jag kunde flytta ner till vardagsrummet.

Så här såg spektrumet ut på användarband UB02.

Jag flyttade även över hårddisken från den trasiga satellitmottagaren så att de kan spela in TV-programmen.


Lite information från den 29 augusti 2018 då jag gjorde ett serviceuppdrag åt Canal digital.

Det blev ett åsknedslag nära kunden så en av satellitmottagarna gav upp.

Det första jag såg ända från parkeringen var att parabolen är knölig, men som före detta bilplåtslagare är jag kanske extra petig?

Nåväl signalen var skaplig, det fattades bara en halv dB i MER-värde så ur den synpunkten fick det duga. Men kundens ena Smartbox bytte jag ut och ringde Canal digital för registrering mm. Då passade jag även på att fråga vem som hade monterat den knöliga parabolen, men specifikt kunde han på Canal digital inte säga eftersom det var någon från Infocare. Typiskt, tänkte jag högt, men så sa han på Canal digital att det är upp till kunderna att anmäla när de ser något fel. Men detta är ganska svårt eftersom de flesta inte vet hur en riktig installation ska se ut.

Ser ni bucklorna?

Det blev i alla fall bra signal till de 2 satellitmottagarna.

Kommentarer inaktiverade.