Boxer ärende 93593

Först skapades en arbetsorder med nummer 93174 så jag bokade in en tid för hembesök, men efter nån dag ringde kunden och menade att han hade fixat felet själv.

Men felet kom tillbaka så Boxer skapade ett nytt ärende.

När jag kom til kunden såg jag att de hade en ganska fräsch kombiantenn. Reflektorn till UHF-delen är dock felvänd men det har mindre betydelse i det här sammanhanget.

Jag gick in och gjorde en kontrollmätning där jag konstaterade att signalen var helt OK. Jag bytte dock kontakter eftersom de befintliga kändes osäkra.

Men kunden sa att det strulade ibland, så jag satte instrumentet på max-hold och lät det vara på i 5 minuter, för att se om det eventuellt skulle komma nån snabb störning, men det gjorde det inte.

Efter lite diskussioner där kunden förklarade vad som var fel så verkar problemet vara samarbetet mellan Boxen och TV’n. Om de har bild från Boxer-mottagaren via ingång HDMI 1 på TV’n och byter till Netflix så funkar det. Men sen när de ska byta tillbaka till Boxer så hänger mottagaren upp sig – ibland.

Felet var alltså inte signalrelaterat, utan det verkar vara samarbetet mellan Boxen och TV’n. För att hitta en lösning på det rekommenderade jag att de skaffar en Ci-modul och sätter programkortet direkt i TV’n.

Kommentarer inaktiverade.