Åtgärd efter ett fuskjobb.

Åtgärd efter ett fuskjobb, eller åtgärd av glappkontakt mm.

Den här kunden hade anlitat en annan firma i Sandviken för att fixa antennproblemen för några år sedan men det hade ändå förekommit störningar ibland. Men nu blev de helt utan bild så de ringde till mig.

Det första jag såg när jag kom dit var att de hade en UHF-antenn, så jag informerade om att det saknades en antenn till VHF-området där kanalerna från Mux 7 sänder. Men det var ändå inga kanaler de ville ha.

För att kunna mäta så nära antennen som möjligt tänkte jag skruva loss kabeln ur en fördelare, men den lossnade när jag rörde fördelaren 🙁

Nåväl efter att jag hade monterat kontakten på rätt sätt kunde jag göra en mätning av den inkommande signalen som inte var så där jättebra. Men jag hade inte förväntat mig annat för huset ligger lite i radioskuggan.

Jag borrade ett nytt hål i väggen så att jag fick in kablarna så att jag kunde montera en förstärkare i ett torrt utrymme.

När jag höll på med det så visade det sig att samtliga kablar var felaktigt skalade och hade fel sorts F-kontakter.

Inte konstigt att ett det blev störningar och att bilden försvann ibland.

Det var inga perfekta Simpsons, men det fick duga när det inte gick att lösa på annat sätt.

Jag monterade en förstärkare och en fördelare och sen blev det lite högre signalnivå.

Sen gjorde jag testmätningar i TV-rummet, sovrummet och vardagsrummet.Jag lyckade få godkänd signal överallt, men senare på kvällen slog mig tanken att jag skulle ha kollat anslutningen vid antennen också. För om det var felaktigt monterade kontakter överallt så är det säkert fel vid antennen också. Jag meddelande kunden detta, men det får bli ett återbesök i så fall.

Kommentarer inaktiverade.