Caravan & Marine i Valbo

Caravan & Marine i Valbo hade monterat en Mecatronic helautomatisk parabol på en husbil, men kunden som ville se tyska kanaler fick ingen bild på sin TV, så de ville att jag skulle felsöka.

Felsökningen är ju lätt om man har ett riktigt antenninstrument. Mekanikern startade anläggningen och då fälldes parabolen upp och började leta signal. Tillslut stannade den och då konstaterade jag att det var bra signal vilket jag kollade på några kanaler. 10,6 dB i MER-värde på den tyska Sat 1 är ganska bra och precis vad man kan förvänta sig med en 65 cm offsetparabol.

Det knepiga är att kundens TV-apparat med inbyggd satellitmottagare visade 100% i signalkvalitet, men ändå hittade den inga kanaler. Så det var bara att konstatera att installationen var bra gjord, men att TV’n inte funkade som den skulle.

Så vill ni ha en helautomatisk parabol på er husvagn eller husbil kan ni gärna kontakta Caravan & Marine i Valbo för att få den monterad. Jag vill inte gärna montera, eftersom jag inte är lika bekant med husbilars och husvagnars konstruktion. Exakt var man ska borra för att fästa prylarna är det bäst att överlåta till de som har gjort det tidigare, men ska det mätas och felsökas ställer jag gärna upp.

Kommentarer inaktiverade.