Viasat-service i snövädret.

Viasat slutade fungera hos en kund, så hon köpte en ny satellitmottagare, men det funkade inte ändå. Hon kontaktade mig så jag åkte ut på en felsökning ….

Vädret var dock inget vidare, men det måste ju fixas.

Jag var tveksam till att det skulle fungera eftersom det var en sån liten glugg mellan träden, men det blev bra signal. Jag finjusterade lite och fick en dB till.

En koll i vardagsrummet för att se att signalen var bra till hennes nya Samsung UHD-mottagare.

Orsaken till att problemet uppstod överhuvudtaget var att det satt en DiSEqC-switch monterad och troligen försvann den i samband med konfigurationen av satellitmottagaren vid en uppdatering. Men en sån switch behövs inte längre så jag tog bort den och ersatte med en F-skarv.

Kommentarer inaktiverade.