Återbesök hos Carlos.

Carlos TV-apparater blev utan signal så han ville att jag skulle fixa det.

Först lite felsökning …. Jag mindes att sist jag besökte Carlos så kopplade jag in antennsignal från en kabel som bara kom ut genom källarväggen, men varifrån visste jag inte. Anledningen till att jag inte hade kopplat in fastighetens UHF-antenn (den översta) beror på att den inte är konstruerad för den höga frekvensen som MUX 6 sänder ifrån. Så om jag kopplar in den blir det inga HD-kanaler.

En datalogg från UHF-antennen som sitter överst på taket, visar som sagt att den inte levererar signal till MUX6 som sänder TV-kanaler i HD-kvalité.

Spektrumet visar dock att MUX 1 – MUX 5 är mycket bra.

MUX 6 däremot, är så gott som obefintlig. Inte ens mätbar, så svag är den.

Jag misstänkte att ägaren till grannfastigheten hade kopplat bort signalen och mycket riktigt så var det så. De hade fått fiber indraget, så de planerar att koppla in IP-TV boxar i stället för att ta emot TV via marknätet. Men eftersom de inte visste vem som var ansluten till UHF-antennen drog de ur strömmen till förstärkaren, sen var det bara att vänta tills de berörda hörde av sig ….

Jag gick dit och berättade att Carlos var utan bild på TV’n, vilket de tyckte var tråkigt så de kopplade in antennförstärkaren till UHF-antennen igen.

Jag gick tillbaka till källaren i Carlos hus och nu såg jag att grannfastighetens UHF-antenn levererade full signal på MUX 1 – MUX 6.


Det blev även mycket bra signalkvalitet på MUX 6.

Carlos sambo Agnes blev också nöjd att jag fixade TV’n åt dom.

Ägaren till grannfastigheten lovade att hålla antennförstärkaren inkopplad en stund till. I vart fall tills isen försvinner från Carlos tak, så att jag kan komma upp och byta UHF-antenn.

Kommentarer inaktiverade.