Viasat Sport kommer till Canal Digital

Pressmeddelande 2017-11-16

Canal Digital lanserar Viasat Sport.

En historisk överenskommelse har nu skett för distribution av sporträttigheter i Sverige. Under första kvartalet 2018 kommer Canal Digitals kunder att få tillgång till Viasats sportkanaler med rättigheter såsom Premier League, Champions League, NHL och Formel 1. 
Canal Digitals kunder kommer under första kvartalet 2018 ha tillgång till Viasat Sport med kanalerna Viasat Sport Premium, Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat Hockey och Viasat Motor. Samtidigt kommer Canal Digital även att lansera TV3 Sport i grundutbudet och även erbjuda tillgång till Viasat Golf och e-SportsTV.

Sportutbudet hos Canal Digital förstärks och innehåller, efter tillskottet Viasat Sport, alla de stora premiumsporträttigheterna som finns tillgängligt på den svenska marknaden. Detta inkluderar SHL, HockeyAllsvenskan och Fotbollsallsvenskan från C More såväl som Premier League, Champions League, NHL, NFL och Formel 1 från Viasat.

– Jag gläds med våra kunder som nu kommer få tillgång till ett ännu större sportutbud. Den sista pusselbiten faller nu på plats och tillsammans med det redan starka sportinnehållet vi har från bland andra C More och Eurosport kan vi erbjuda alla de stora sporträttigheterna på ett och samma ställe, säger Ragnar Kårhus, VD på Canal Digital.

FAQ Viasat Sport

När lanseras sportkanalerna från Viasat?
Det besked vi kan lämna nu är att lansering kommer ske under första kvartalet 2018. Vi kommer att återkomma med ett mer exakt datum längre fram.

Vad kommer Viasat Sportpaket att kosta?
Det är inte klart ännu, vi kommer återkomma med pris när vi närmar oss lansering. Givetvis kommer priserna vara marknadsmässiga.

Kommer kanalerna att vara i HD-kvalitet?
Vi kommer att lämna besked om det längre fram.

Kommer man kunna köpa Sportkanalerna styckvis?
Det är frågor som främst styrs av de som äger sporträttigheterna, i det här fallet C More och Viasat. Vi kommer kunna svara närmare på alla frågor kring hur vi kommer erbjuda de nya sporträttigheterna när vi närmar oss lansering.

Kommer det erbjudas någon rabatt om man har all sport hos er?
Prissättning och erbjudanden kommer vi att gå ut med när vi närmar oss lansering.

Kommer våra kunder även få tillgång till Viaplay?
Det är en av frågorna som inte är utredda ännu. Det vi vet nu är att vi kommer ha innehållet från Viasat Sport i vår egna playtjänst.

Kommer Viasats sportkanaler även komma på playtjänsten?
Ja, vi kommer kunna erbjuda våra kunder innehållet från Viasat Sport i vår egna playtjänst

Viasats kunder får ju Sportkanalen, kommer vi också få det?
Det är inget klart om Sportkanalen i nuläget men som regel för vi alltid förhandlingar med nya kanaler som efterfrågas av våra kunder.

I vilket kanalpaket kommer TV3 Sport?
TV3 Sport är ingen premiumkanal utan kommer att ligga i någon eller några av de tre grundpaket vi har men det är inte klart än exakt vilken.

Maria Sörnell
Project Manager Market Communications

Kommentarer inaktiverade.