Jag hittade en liten glugg i skogen.

När det är så här mycket skog duger det inte ens med en riktigt bra kompass med precision på 1/3° Så det var bara att skruva ihop Canal digital-parabolen, koppla in den i instrumentet och sätta igång och pejla himlen. Lite svårt är det dock med en hand hållen parabol, men jag brukar få lite hum om vart den ska sitta.

Jag uppskattar att Thor-satelliterna är ungefär vid den blå stjärnan. Jag såg på antenninstrumentet att de är aningens (-1 dB) skymda av den stora granen, eftersom signalen pejlade lite upp och ner. Det kan dock bli störningar om det blåser så att trädet skymmer mera. Men kunden har ändå planerat att ta bort lite skog nån gång i vinter och om det blir störningar vet de vad det beror på.

Högt upp på skorstenen var det enda stället med tillräckligt fri satellit-sikt.

Godkända värden, med de kunde ha varit nån dB till om det är helt fri sikt.

Canal digital # 807817

Kommentarer inaktiverade.